Det finns inte mycket som erbjuder en lika härlig känsla som en gammal, nostalgisk komedifilm. De flesta personer har sin egna typ av humor och känner till att det faktiskt är en riktig konstform. Denna konstform är dock något som inte alla kommer att kunna hantera. Komedi utvecklas ständigt och på grund av detta är det inte alltid lätt för verken inom komedi att hänga med i alla förändringar. Alla som letar efter en bra komedifilm från 80-talet kommer här hitta ett antal att välja mellan. Riktiga filmälskare bör ha sett dessa men skulle någon ha missat dem är det ett bra val när man letar efter en komedi att titta på.

En prins i New York

Filmen En prins i New York hade premiär 1988 och i denna får man möta Eddie Murphy i huvudrollen som prinsen.

Namnet på filmen beskriver en enkel version om vad den handlar om. En prins från landet Zamunda i Afrika reser till USA för att bevisa att han klarar sig själv. Han är bortskämd och vill bevisa både för sig själv och alla andra att han kan klara sig utan alla lyxigheter. Prinsen bosätter sig i slumområdena i New York för att leva enkelt samt hitta sin kärlek.

Ghostbusters – Spökligan

Den här amerikanska långfilmen hade premiär år 1984 och regisserades av Ivan Reitman. Enligt många filmälskare är det här den perfekta spökkomedin. Trots att den hade premiär på 80-talet är det fortfarande en av favoritkomedierna för många personer. Det har dessutom skapats både uppföljare, reboots och animerade serier efter filmen.

Dr. Stantz, Dr. Spengler och Dr. Venkman är tre forskare som skapar ett eget företag efter att universitetet bestämmer sig för att spara in på den parapsykologiska avdelningen. Företaget som de kallar för Ghostbusters har som specialitet att utrota övernaturliga andar. Det är en väldigt unik film som rekommenderas att man tittar på trots att beskrivningen kanske inte låter jättespännande.

Den nakna pistolen

Denna amerikanska komedifilm är baserad på tv-serien ”Police Squad!” och hade premiär år 1988. Filmen handlar om polisinspektören Frank Drebin som lyckas lösa brott trots att han är väldigt klumpig och ofta ställer till det för sig själv och andra. I huvudrollerna får man möta bland annat Leslie Nielsen och Priscilla Presley.

Beetlejuice

Denna amerikanska fantasykomedifilm hade premiär år 1988 och regisserades av den fantastiska Tim Burton. Trots att den räknas som en komedi är det många som beskriver den som en skräckkomedi. I handlingen får man följa ett par som dör i en bilolycka men fortsätter bo kvar i sitt hus. En ny familj, som är vana med att handskas med spöken, flyttar in en dag och paret som gick bort anses vara för snälla för att kunna driva bort den nya familjen. De kallar då in ett nytt spöke för att be om hjälp, men avstår när han bevisas vara för farlig.

14 Replies to “Komedier från 80-talet”

 1. Hi,

  We noticed your website dunderboll.se is only listed in 8 out of a possible 2500+ directories.

  We think dunderboll.se you can really benefit from this service.

  Get more traffic, leads and sales by submitting your website to approximately 2500 directories! For only $99 once off! Never has it been easier to promote your website. Just a few inputs and our software will do the rest. No more worries about CAPTCHAs, email verification or manual link building. We’ve automated everything that we possibly could to make submitting your website a breeze.

  Visit us on DirectoryBump.com

 2. The Wolbachia ftsZ gene was quantified from the purified DNA by real time PCR qPCR using the following conditions 1 HotStar Taq Polymerase buffer Qiagen, 200 ОјM dNTP, 200 nM each of forward 5 AGGAATGGGTGGTGGTACTG 3 and reverse 5 CTTTAACCGCAGCTCTTGCT 3 primers, 0 cheapest cialis 20mg

 3. Oh my goodness! Amazing article dude! Thank
  you so much, However I am having issues with your RSS.
  I don’t know why I am unable to join it. Is there anybody else
  getting the same RSS problems? Anybody who knows the solution can you kindly respond?

  Thanx!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *